Kje se skriva?

FOTO: Ivica Todorić v "elitni" družbi najbolj iskanih

T.L.
2. 11. 2017, 14.11
Posodobljeno: 2. 11. 2017, 14.15
Deli članek:

Zdaj lastnik Agrokorja, ki je še nedolgo tega v svojem žepu "imel" hrvaško politično elito, med najbolj iskanimi ubežniki na območju EU. Če ga policija v kateri koli od teh držav opazi, ga mora aretirati.

https://eumostwanted.eu
V družbi najbolj iskanih ljudi na območju EU.

Ivica Todorić se je še kot aktualni lastnik Agrokorja znašel na Europolovi "elitni" lestvici najbolj iskanih ubežnikov. 

Na spletni strani eumostwanted.eu navajajo, da oblasti Todorića iščejo zaradi zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanja uradnih dokumentov in prevare.

https://eumostwanted.eu
Iščejo Ivico v v poslovni obleki ...

Ob opisu dejanj, zaradi katerih je Todorić iskana oseba na območju Evropske unije, so navedeni še njegovi osebni podatki: da je moškega spola, rjavih oči, visok okoli 180 centometrov in rojen 2. januarja 1951. Navajajo še, da ima hrvaško državljanstvo, govori pa hrvaški in angleški jezik.

Na strani Europola še prosijo, da vse, ki imajo informacije o tem, kje se nahaja Todorić, to sporočijo na telefonsko številko 00385 1 3788 861.

Za Todorićem je bila pred več kot tednom dni razpisana rdeča Interpolova tiralica, kar pomeni, da morajo policisti vseh 28 držav članic Evropske unije oziroma držav podpisnic Interpolovega protokola o izročitvah, prijeti Todorića in ga izročiti Hrvaški.