Načrtoval napad

Skrivnostno nakazilo množičnega morilca iz Las Vegasa

G.G.
4. 10. 2017, 09.12
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 09.37
Deli članek:

Zdaj je že jasno, da je 64-letni Stephen Paddock več dni pripravljal morilski napad. Med drugim je pred svojo hotelsko sobo namestil kamere.

Boston 25 News
V hotelski sobi, iz katere je streljal Paddock, je bilo 23 kosov orožja.

Twitter
Stephen Paddock ni imel policijske kartoteke, ni bil psihično bolan in ni imel povezav s terorističnimi ali kakimi drugimi skrajnimi skupinami.

Lasvegaški šerif Joseph Lombardo je potrdil, da je Paddock “do neke mere” načrtoval napad, saj si drugače ne moremo razlagati dejstva, da je v sobi nakopičil toliko orožja – natančna številka govori o “23 kosih orožja”. Avtomatske puške in strelivo je v sobo odnašal po obrokih, tako da ni bil sumljiv hotelskemu osebju. Vseh 12 kosov strelnega orožja, ki so jih našli v hotelski sobi, je imelo dodatek, ki je omogočal, da je z njimi streljal, kot da bi bilo avtomatsko orožje.

Kamere na hodniku

Tezi o načrtovanju daje težo tudi odkritje, da je Paddock na hodnik pred vhodom v sobo namestil kameri. Tretjo kamero je namestil na kukalo na vratih. Tako je lahko nadziral, kdo prihaja po hodniku. Tako je tudi videl, da bodo specialci vsak hip vdrli v sobo in si je raje sodil sam.

Zaslišanje Marilou Danley

Preiskovalci tega težko doumljivega zločina se bodo zdaj pogovorili z njegovo partnerko ali prijateljico Marilou Danley, ki je bila v času napada na Filipinih. 62-letna Danleyeva je medtem že prispela v Las Vegas, kjer jo bodo zaslišali.

O Paddocku vemo, da je bil bivši računovodja, ki si je z nepremičninskimi posli in zaslužki v igralnicah (kako, koliko ni znano, najraje naj bi igral poker) zagotovil soliden kupček denarja. Imel je več nepremičnin, živel pa je v mirni upokojenski skupnosti v mestecu Mesquite v bližini Las Vegasa.

Nepojasnjen je namen nekaterih njegovih denarnih nakazil, ki jih je opravil v zadnjih tednih. Zanimanje vzbuja predvsem nakazilo 100.000 dolarjev na bančni račun na Filipinih. O tem bo mogoče več povedala prav Marilou Danley, ki se je pred 20 leti preselila v ZDA, kjer dela na osrednji aveniji v Las Vegasu. Morilčeva soba v hotelu je bila rezervirana z njenim osebnim dokumentom.

Profimedia
Trgovina z "orožjem in kitarami" v bližini Paddockovega doma v Mesquitu. V tej trgovini je povsem zakonito kupil nekaj kosov orožja.