Pokol v Las Vegasu

Kako je bogati beli upokojenec spravil toliko orožja v hotelsko sobo?

G.G./STA
3. 10. 2017, 07.57
Posodobljeno: 3. 10. 2017, 09.57
Deli članek:

Kriminalisti si prizadevajo, da bi odkrili motiv za grozodejstvo, ki ga je v Las Vegasu zagrešil 64-letni Stephen Paddock.

Twitter
Stephen Paddock ni imel policijske kartoteke, ni bil psihično bolan in ni imel povezav s terorističnimi ali kakimi drugimi skrajnimi skupinami.

Paddock je v nedeljo pozno zvečer po lokalnem času streljal kot nor iz svoje sobe na 32. nadstropju hotela Mandalay Bay na udeležence koncerta country glasbe. Tik preden so v sobo vdrli specialci, se je ustrelil. Ubil je najmanj 59 ljudi, več kot 500 pa jih je ranil.

V njegovi sobi so našli 23 kosov strelnega orožja, gore streliva, v hiši v Mesquitu, kjer je živel, pa še 19 kosov strelnega orožja. Policija še ne ve, kako mu je uspelo goro orožja in streliva spraviti mimo varnostnih kamer.

Profimedia
Stephen Paddock je živel v hiši v zaspanem in med upokojenci priljubljenem mestecu Mesquite v Nevadi.

Predsednik ZDA Donald Trump je zločin označil za dejanje čistega zla.

Vpogled v pamet psihopata

Jasno je, da upokojeni Paddock ni bil povezan povezan s kakšno teroristično ali drugo skupino. Njegov brat Eric je ameriškim televizijam zagotovil, da Stephen ni bil niti veren niti ni sledil kaki ideologiji, ampak je le mirno živel z denarjem, ki ga je zaslužil z nepremičninami in igrami na srečo. Njegov brat je še povedal, da se je Stephen sistematično lotil “kockanja”, vlagal je visoko zneske in očitno pogosto tudi dobival. V nekem obdbobju naj bi kar štiri mesece živel v hotelu neke igralnice."Pojma nimamo v kaj je verjel. Nimam vpogleda v pamet psihopata," pa je dejal šerif Las Vegasa Joseph Lombardo.

Za več 10 tisoč dolarjev položenih stav

Televizijska hiša ABC navaja podatek, da je Paddock v zadnjem času opravil več “transakcij” povezanih z igrami na srečo v višini več 10 tisoč dolarjev. Ni pa znano, ali so bili to dobitki ali izgube ali zgolj nakazila na račun.

Policija je nekaj časa iskala še njegovo spremljevalko, 62-letno Marilou Danley, a se je izkazalo, da je na Japonskem in da je ne morejo šteti kot osumljenko.

Profimedia
Trgovina z "orožjem in kitarami" v bližini Paddockovega doma v Mesquitu. V tej trgovini je povsem zakonito kupil nekaj kosov orožja.