Grozljivo

Invalidno najstnico med spanjem obžrle podgane

M.K.
8. 9. 2017, 14.24
Posodobljeno: 4. 10. 2023, 08.57
Deli članek:

Trop podgan je sredi noči vdrl v spalnico paraplegične najstnice in jo obžrl po celem telesu.

Reuters
Podgane so verjetno privabile smeti, ki so se kopičile na bližnjem parkirišču (fotografija je simbolična).

14-letnica je spala v pritlični sobi najete hiše, ko je sredi noči v njeno spalnico vdrl trop podgan. Krvoločni glodavci so jo besno napadli in obgizli po vsem telesu. Očeta so prebudili kriki invalidne hčerke in ko je pritekel v njeno sobo, je svojo 14-letno invalidno hčer našel na postelji v mlaki krvi. Dogodek se je pripetil minulo soboto v mestu Roubaix na severovzhodu Francije.

Kot je povedal, se je družina zvečer kot običajno odpravila spat. Sam je spal v zgornjem nadstropju.

"Ko sem jo zagledal je krvavela iz ušes in najprej sem se ustrašil, da ima morda možganske krvavitve," je po poročanju BBC povedal oče za lokalni časnik Courrier-Picard. "Živali so ji odgriznile več konic prstov in kirurgi tega ne bodo mogli več popraviti," je pretresen povedal.

Vložil je tožbo proti najemodajalcu, zaradi malomarnosti, ker je dopustil, da so se ob bližnjih smetnjakih kopičili odpadki. Družina se je po dogodku že preselila v drugo hišo, napad podgan pa preiskuje tudi policija.

Dekle je še vedno v kritičnem stanju. V bolnišnici so opravili več testov, med drugim tudi za steklino, ki pa je bil negativen.

Takšni napadi podgan na ljudi so sicer redki, se pa lačne podgane večkrat hranijo s trupli.