Toplotni udar

Mamica opozarja: Toplotni udar v sobi skoraj usoden za hči!

R.T.
29. 7. 2017, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Med popoldanskim počitkom bi lahko hčerka umrla.

Profimedia

Jennifer Abma je na facebooku objavila zapis s fotografijo hčerke, da bi tudi druge starše opozorila na nevarnost, ki preti otrokom in ki se je tudi sama ni zavedala. Opozarja, da je lahko za otroka v teh vročih dneh lahko usoden toplotni udar, kadar mirno spi v svoji sobi in ni izpostavljen soncu.

Jennifer piše, da je njena hči nekega popoldneva zaspala v sobi, kar počne pogosto. Ko jo je mati prišla pogledati, pa jo je našla preznojeno, s pordelim obrazom in zelo vročim telesom. Skušala jo je prebuditi, vendar ji to ni uspelo skoraj 15 minut. V tem času so prišli že reševalci. 

Po prihodu so reševalci ugotovili, da je dekličin sladkor v krvi 1,2 namesto 4. Dali so ji saharozu in čez nekaj trenutkov je začela jokati.

Mama poudarja, da deklica tega dne sploh ni bila na soncu, da pa je bilo v sobi, kjer je spala, zelo vroče. 

"To je bil eden najbolj strašnih trenutkov v mojem življenju. Nič ni hujšega, kot da ne moreš šrebuditi svojega otroka. Moja hči je dokaz, da ni treba, da je otrok na soncu, da bi dobil toplotni udar," pravi mama. 

Dodaja, da je to lekcija, ki se jo je naučila, in da upa, da bodo tudi drugi starši preverjali sobe po hišah, ker so lahko v vročih dneh za otroke enako nevarne kot zaprti avtomobili na soncu, zaključuje mamica.