16-letna šolarka

Nemška džihadistka k sebi stiskala otroka

J.P.
23. 7. 2017, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

16-letna državljanka Nemčija, ki je pobegnila od doma, da bi se lahko pridružila Islamski državi, je pri sebi imela otroka, ko je bila zajeta.

Facebook
Linda naj bi po ločitvi staršev na spletu spoznala muslimana, ki je izkoristil njeno ranljivost.

Linda Wenzel se je iraškim silam predala prejšnji vikend, potem ko je v ruševinah Mosula vpila na pomoč. Od doma je pobegnila pred letom dni, živela je v Dresdnu.

Njenega moža so pokončale iraške sile.

Pri sebi je imel slabo hranjenega dojenčka, trenutno se oba nahajata v Bagdadu. 16-letnica naj bi se poročila s čečenskim borcem Islamske države, ob zajetju pa je priznala, da je ubijala iraške vojake - bila naj bi celo ostrostrelka Islamske države. Zaenkrat še ni znano, če je otrok njen, ga pa menda ima več čas pri sebi.

Facebook
16-letna Linda W. se je radikalizirala v Nemčiji.

Eden od vojakov, ki so jo zajeli, je za The Times dejal, da ni videti, da bi obžalovala, da se je pridružila Islamski državi. "Zdelo se mi je, kot da je jezna. Zavrnila je našo vsakršno pomoč," je dejal.

Ni še znano, ali se bo vrnila v Nemčijo ali bo ostala v Iraku.

Radikalizirana v Nemčiji

Linda naj bi po ločitvi staršev na spletu spoznala muslimana, ki je izkoristil njeno ranljivost in jo prepričal, da se je pridružila Islamski državi. Tako je v Berlinu sedla na letalo in odletela v Turčijo. Od tam se je prebila v Sirijo in si spremenila ime v Umm Mariam.