Spregovorila po 10 letih

Ko je izginila Maddie: še danes ju preganjajo kriki in jok

J.P.
4. 5. 2017, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bila sta v sosednjem apartmaju, ko je izginila Madeleine McCann. Še danes ju preganjajo materini kriki in očetov jok.

Profimedia
Kate in Gerry McCann še vedno iščeta svojo hči.

Deset let je minilo, odkar je izginila takrat triletna Madeleine McCann. Tako dolgo je trajal tudi njun molk. Paul in Susan Moyes, ki sta počitnikovala dve nadstropji nad apartmajem, iz katerega je izginila Maddie, sta spregovorila o tisti usodni noči.

»McCannova sta bila skrušena, on je jokal v prijateljevem objemu, ona je kričala »j***** p***** so jo ugrabili,« je povedal Paul in dodal, da so čustva vsekakor bila na vrhuncu.

Wikipedia
Praia da Luz

Par iz Middlwicha v Veliki Britaniji je starša Kate in Gerry McCann in njune prijatelje videl s svojega balkona, preden sta se odpravila v posteljo v letovišču v Praia da Luz. Nato pa ju je prebudilo glasno trkanje. Bil je 3. maj 2007.

Profimedia
V teh 10 letih je bilo prijavljenih 9.000 domnevnih videnj.

Sumljivo dogajanje

Jenny Murat živi le slabih 100 metrov od kompleksa, v katerem so bivali McCannovi. Spominja se avtomobila, ki je po enosmerni cesti vozil v napačno smer. Bil je majhen avtomobil, povsem običajen. »Videla sem voznika, pogledala sva se. Videti je bil zelo ’britansko’,« je povedala. Opazila pa je tudi žensko, ki je tiste noči postavala v bližini apartmaja. Zdelo se ji je, kot da se skuša skriti pred njo.

Robert, sin Muratove, je bil prvi osumljenec. Čeprav je bil opran vsakršnega suma, o primeru na spletu ne bere. »Internet je poln teorij – mene zanima resnica, ne teorije,« je povedal. »Rad bi le vedel, zakaj so s prstom pokazali name. Uničili niso le mene, temveč mojo celotno družino.«