Morilec

FOTO: Je to človek, ki v naši soseščini posiljuje in ubija dekleta?

J.P.
5. 4. 2017, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Izdelali so fotorobota moškega, ki je bil viden na kraju zločina.

Nemška policija
Fotorobot moškega, ki je bil opažen na kraju zločina. Star naj bi bil od 50 do 55 let, visok pa od 175 do 180 centimetrov.

Nemška policija
Carolin Gruber je bila umorjena novembra lani.

Nemška policija je objavila fotorobota osumljenca, ki ga iščejo zaradi posilstva in umora 27-letne Nemke Carolin Gruber. Morilec je je novembra lani napadel, ko je tekla po gozdičku na obrobju mesta Endingen am Kaiserstuhl na jugozahodu Nemčije.

Osumljen je tudi, da je na jugu Nemčije pokončal še dve ženski: 19-letno Mario L. in 28-letno Isabello Kellenberger, v Švici pa eno težko ranil.

Povezujejo ga tudi s smrtjo 20-letne študentke Lucile K., ki je bila v avstrijskem Kufsteinu umorjena  leta 2014. Morilec je Lucile večkrat udaril z železno palico, enako "morilsko orodje" je bilo uporabljeno pri umoru Carolin. Na obeh krajih zločina so našli identične sledi DNK.

Nemški mediji so februarja poročali še o eni žrtvi, za katero bi lahko bil zaslužen isti morilec: o 18-letni Ulli R., ki je bila umorjena leta 1998, njenega krvnika pa niso našli.

Voznik?

Fotorobot je bil izdelan na podlagi pričevanj očividcev, ki so na dan, ko je bila umorjena Carolin, v bližini kraja zločina opazili sumljivega moškega.

Policisti sicer sumijo, da je napadalec tovornjakar, ki potuje po Evropi.