Milanova življenjska avantura

Letel v Avstralijo, potem pa šok: Letalo se mi je zdelo majhno

D. B.
1. 4. 2017, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nizozemski študent je na nekoliko težji način spoznal, da so nekatere stvari predobe, da bi bile resnične – namesto v avstralski Sydney je letel v Sydney v Kanadi.

Profimedia
Moral bi pristati v Avstraliji, a je namesto tega doživel vremenski šok.

Milan Schipper je za televizijo CBC izjavil, da je kupil letalsko karto, saj je bila veliko cenejša kot ostale. A namesto da bi se z letališča odpravil na plažo, kakor je načrtoval, se je znašel sredi snežne nevihte, oblečen le v tanko jakno. Stevardese so Milanu pomagale, da je takoj kupil povratno letalsko karto za polet v Amsterdam.

Osemnajstletnik je dejal, da je ugotovil, da najbrž nekaj ni v redu, ko je v Torontu presedel v letalo letalske družbe Air Canada. »Letalo je bilo zelo majhno in spraševal sem se, kako bo prispelo do Avstralije,« je dejal Schipper.

To ni bilo prvič, da so potniki zamenjali oba Sydneya. Leta 2002 se je to zgodilo mlademu britanskemu paru, leta 2009 je v napačni Sydney odpotoval nek nizozemski dedek, leto kasneje pa še italijanski turist.

O Milanovi avanturi že več dni govori ves svet, na spletu pa so začeli zbirati celo denar, s katerim bi lahko Nizozemec kupil letalsko karto ter končno videl pravi Sydney.