V lokalu

V Švici pretepel pilota, ki je bombardiral Srbijo

R.T.
31. 3. 2017, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V lokalu je slišal pilotove besede, da je sodeloval pri napadu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Srbski mediji poročajo o dogodku, ki se je v četrtek zjutraj zgodil v enem od lokalov v bližini srbskega veleposlaništva v švicarskem Zürichu.

Rade S. je v lokalu namreč pretepel britanskega pilota potem, ko je pri sosednji mizi ujel pogovor pilota z družbo, češ, da je leta 1999 sodeloval pri Natovem bombardiranju Srbije. 

Kot je za Blic povedal Radov prijatelj, naj bi pilot pogledal proti stavbi srbskega veleposlaništva in dejal: "A, Srbija. Sodeloval sem pri bombandiranju ..."  Rada, velikega domoljuba, pa naj bi to spravilo v slabo voljo. Prostopil naj bi do sosednje mize in pilota spraševal, če ve, koliko nedolžnih je umrlo v bombardiranju, na kar naj bi Britanec dejal: "Vem, pa kaj potem?"

In tu se je menda začelo: med obema moškima je prišlo do pretepa. Britanec naj bi pristal v bolnišnici, njegovo življenje pa naj ne bi bilo ogroženo. Rade je po pretepu pobegnil in se skril. Policija ga na njegovem naslovu - v Švici se ukvarja z gostinstvom - ni našla. Danes pa se je skupaj z odvetnikom sam oglasil na policijski postaji, kjer ga zaslišujejo.