Ujet s pištolo

Aretirali so srbskega sina mafijskega šefa

uk
17. 3. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Oče je njegovo mater umoril in jo zakopal, njenega trupla pa nikoli niso našli. A očitno je sin kljub temu šel po očetovih stopinjah.

arhiv
Tomazzo ni nikoli priznal svojega zunajzakonskega sina.

Policisti v Italiji so aretirali srbskega državljana Vincenzza Petranovića, ki je zunajzakonski sin neapeljskega mafijskega šefa Tomazza Fecce. Slednji je sicer leta 1994, samo 40 dni po Vincenzzovem rojstvu, njegovo mater Milico Petranović brutalno umoril in njeno truplo nekje zakopal.

Na Tomazza naj bi pritisnili njegovi šefi, ki so se bali, da bi 25-letnica res razkrila mafijske skrivnosti, ki naj bi jih dejansko poznala.

Aretacija 

Italijanska policija je Petranovića aretirala v mestu Pagani. Policija ga je ustavila v avtomobilu, v katerem je bil z dekletom, ki je poznana po preprodaji drog. Po preiskavi so našli polavtomatsko pištolo magnum 44, s katere je bila izbrisana serijska številka. Pištolo so dali v nadaljnjo analizo, da bi preverili, ali je bila uporabljena v kakšnih kriminalnih dejanjih. Tako Petranović kot dekle naj bi bila vmešana v preprodajo drog v Pagani.

Umor matere 

Milica Petranović se je zapletla v ljubezensko razmerje s Tomazzom okoli leta 1990. Ko je zanosila, je od mafijskega šefa zahtevala, da se loči od žene, se poroči z njo in prizna svojega sina. Tega Tomazzo ni želel storiti, zato mu je začela groziti, da bo izdala podrobnosti njegovega posla. Tomazzo naj bi najprej nadnjo poslal svoje gorile, da jo samo pretepejo in tako prestrašijo. Vendar je grozila še naprej in leta 1994 je nadnjo poslal še morilce. Čeprav njenega trupla nikoli niso našli, je Tomazzo vseeno moral v zapor zaradi umora.