Tragično

Usodna zabava: 18-letnica umrla, prijatelji šokirani

R.T.
18. 2. 2017, 20.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obdukcija je razkrila, da je bila usodna kombinacija šampanjca in poceni vodke.

Profimedia
Za 18-letnico je bilo usodno popivanje (fotografija je simbolična).

Konec januarja je študente Miami University v ameriški zbezni državi Ohio pretresla smrt komaj 18-letne Erice B.. S prijatelji se je odpravila ven, večerni izhod pa se je končal tragično – z njeno smrtjo.  Prijatelji so namreč naslednjega dne v sobi našli nepremično Erico. Najprej so mislili, da je vzela uspavalne tablete, vendar pa se je kmalu izkazalo, da je njihova prijateljica mrtva. Zdaj je policija odkrila, kaj je bilo usodno za Erico. Obdukcija je pokazala, da je 18-letnica umrla zaradi prekomernega zaužitja in posledične zastrupitve z alkoholom.

Izkazalo se je, da je Erica s prijatelji začela popivati okoli 22. ure zvečer. S prijateljem sta skupaj spila dve steklenici šampanjca, nato plastenko z vodo napolnila z vodko. Ob 22.45 sta vodko že popila in sta začela piti ceneno znamko vodke, ki sta jo prelila v steklenico visoke prestižne vodke.

V tem času sta se Erica in prijatelj pridružila drugim in odločili so se, da nadaljujejo zabavo v enem od lokalov.  Na vhodu so varnostniki Erico zavrnili, češ, da je preveč opita, da bi jo spustili v notranjost. Prijatelji so ji poklicali taksi in vozniku naročili, naj jo odpelje domov. Taksist je kasneje povedal, da je Erico moral dobesedno odnesti do njene sobe, ker je bila tako pijana, da ni zmogla sama niti hoditi. Naslednje jutro pa so prijatelji našli Erico brez znakov življenja.

Obdukcija je pokazala, da je bila za Erico usodna zastrupitev z alkoholom in da je tudi mešanica šampanjca s ceneno vodko zahtevala svoj davek. To je še posebej pretreslo Ericine prijatelje, saj so vsui pili iste znamke pijače in bi se lahko večer končal usodne še za koga od njih.