Nenavadna tožba

Evromilijonarki denar uničil življenje

uk
13. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred štirimi leti je Jane kupila listek za loto in takoj zadela milijon in pol evrov. A očitno ji denar ni prinesel sreče. Nasprotno, želi si, da ga ne bi nikoli dobila.

Profimedia
Večina verjame, da Jane samo išče pozornost.

Jane Park je bila stara 17 let, ko je zadela na evrolotu. To je bil edini listek, ki ga je vplačala v življenju, a ji, kot kaže, dobitek ni prinesel sreče. Jane se je namreč odločila, da bo tožila loterijo, in to zaradi malomarnosti. Trdi namreč, da so ji popolnoma uničili življenje. 

Starost

Jane toži loterijo, ker naj bi ji dobitek uničil življenje. 

Jane, ki sicer prihaja iz Velike Britanije, je za medije dejala, da nekdo, tako mlad kot ona, ne bi smel zadeti tako orjaškega dobitka. Jane, ki je danes stara 21 let, je dejala, da ni bila pripravljena na tako veliko življenjsko spremembo pri teh letih in da je bila prej bolj srečna.

Statistika

Po nekaterih statistikah loto resnično uničuje življenja. Vsaj ti ogromni dobitki. Ogromno ljudi izgubi denar že v nekaj letih po dobitku, celo v primerih, ko zadenejo vsote več kot 50 milijonov evrov. Okoli 60 odstotkov postane alkoholikov in/ali odvisnikov od drog, kar 15 odstotkov pa jih napravi samomor. Ostali ali izgubijo denar ali pa imajo dovolj pameti, da živijo normalna življenja.

Težave

 Jane je dejala, da ne more najti fanta, ki bi bil z njo zaradi nje.

V prvi vrsti je Jane poudarila, da nikakor ne more najti fanta, ki bi bil z njo zaradi nje, in ne zaradi denarja. Ena od težav je tudi, da mora zaradi življenjskega sloga kupovati dizajnerske obleke, kar menda sovraži. Poleg tega pa je nenehno pod stresom. Pred kratkim se je morala tudi zagovarjati na sodišču zaradi vožnje pod vplivom alkohola. »Moje življenje bi bilo precej boljše, če ne bi zadela tega denarja,« je prepričana Jane. »Ljudje me pogledajo in si mislijo, kako lepo bi bilo, če bi imeli toliko denarja, a ne razumejo, koliko stresa to prinese. Imam denar, ampak moje življenje je prazno. Zato mislim, da bi morala biti starostna omejitev pri kupovanju listkov loto.« V Veliki Britaniji je starostna omejitev 16 let.

Igra?

Mnogi spletni uporabniki so Jane že napadli, saj verjamejo, da z vsem skupaj samo išče pozornost in najverjetneje možnost, kako bi zaslužila še več denarja. Ne nazadnje je njeno tarnanje nad težkim življenjem milijonarke kar mala brca v obraz vsem, ki komaj preživijo skozi mesec, in vsem, ki stradajo po svetu. Če bi se dejansko želela vrniti v stare okvirje, bi lahko dala denar dobrodelnim organizacijam in vse njene težave bi bile rešene. Seveda pa tega ne bo storila, saj gre skoraj gotovo za osebo, ki samo išče medijsko pozornost. No, to je vsekakor dobila, in vprašanje je, ali ji bo ta prinesla srečo.