Željan pozornosti

Pa ga imajo: povzpetnik, ki je Trumpa »zasačil s prostitutkami«

J.P.
25. 1. 2017, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ruski prevajalec, domnevno željan medijske pozornosti, naj bi bil vir za dosje z nepreverjenimi dokumenti o povezavah med ameriškim predsednikom in Kremljem, ki ga je pripravil nekdanji uradnik britanske obveščevalne agencije MI6.

Profimedia
V Belorusiji rojeni 38-letnik se menda rad izdaja za tesnega sodelavca Donalda Trumpa.

V Belorusiji rojeni Sergej Millian – nekoč prevajalec, danes poslovnež – je obtožen, da je vir niza nepreverjenih informacij, ki so v obliki dosjeja v nadvse odmevni maniri končali v rokah televizije CNN. Tako naj bi na njegovem zelniku zraslo seme, ki je vzklilo v afero, v kateri naj bi se Donald Trump v Moskvi zapletel s prostitutkami. In da s Kremljem kuje zaroto.

V dosjeju so bile na 35 straneh zbrane nepreverjene informacije o domnevnih Trumpovih vezeh z Rusijo in Vladimirjem Putinom.

Domneve, ki si jih je privoščil 38-letni poslovnež, so prišle na uho Christopherja Steela, nekdanjega uradnika britanske obveščevalne agencije MI6. On naj bi bil tisti, ki jih je uredil v dosje.

Zgolj natolcevanje

Millianovo kredibilnost je načel Trumpov odvetnik Michael Cohen, ki trdi, da je možakarju pisal, da naj se neha izdajati za predsednikovega odobrenega sodelavca. 38-letni nepremičninski posrednik, ki živi v New Yorku, se je v preteklosti rad pohvalil, da uživa Trumpovo naklonjenost in da je bil ekskluzivni posrednik za Trumpovo organizacijo v Rusiji. Trumpa naj bi prvič spoznal leta 2007, ko se je udeležil moskovskega sejma milijonarjev. Nato naj bi ga obiskal na Floridi, kjer naj bi ga Trump spraševal o Rusiji, pozneje pa še v Trumpovem stolpu v New Yorku, kjer naj bi spoznal Cohena. Odvetnik vztraja, da so Millianove navedbe iz trte izvite in da ga ni še nikoli spoznal.