Umrla vsak v svoji postelji

V bližini Otočca odkrili trupli brata in sestre

J.P.
25. 1. 2017, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi tragičnega spleta okoliščin sta ugasnili življenji brata in sestre.

Profimedia
Brata je konec lanskega decembra opozoril, da se mora saj lotiti vsak mesec.

Tomislav (77) in njegova sestra Ankica (80) Jergović sta zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom preminila v družinski hiši v hrvaškem naselju Ramljani, ki upravno spada pod mesto Otočac, je pokazala obdukcija. Njuni trupli so v nedeljo odkrili policisti, potem ko jih je njun brat Mate, ki živi v Zagrebu, obvestil, da ju ne more dobiti.

Njuni trupli so v nedeljo odkrili policisti, potem ko jih je njun brat Mate, ki živi v Zagrebu, obvestil, da ju ne more dobiti.

Močan veter in štedilnik na drva

»Nazadnje smo se slišali v četrtek. Klical sem ju še v petek in soboto, a se mi nista javila. Soseda sem prosil, naj preveri, kaj se dogaja. Ko mi je sporočil, da so vrata njunega doma zaklenjena, sem posumil, da se je nekaj zgodilo. Obvestil sem policijo, oni pa so ju na žalost našli mrtva. Vsak je počival v svoji postelji,« je za 24sata povedal Mate in dodal, da je za tragedijo kriv tragičen splet okoliščin. »V kuhinji sta se grela s štedilnikom a drva, v sobi pa z odpiranjem vrat v kuhinjo. Močan veter pa je verjetno dim skozi dimnik potiskal nazaj proti peči, zaradi česar se je ta zamašila.«

Mate je sorojencema novembra lani pomagal očistiti saje v dimniku in štedilniku, brata pa je konec lanskega decembra opozoril, da se mora saj lotiti vsak mesec. Žal je januarja oba dotolkla gripa, zato za čiščenje nista imela moči.