Brutalneži

Lovci ponoči pobili pse v živalskem zavetišču

uk
24. 1. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Res grozljiva zgodba prihaja iz Španije, kjer so neimenovani napadalci ubili pse in mučili konja.

Profimedia
Napad se je zgodil le nekaj dni pred odprtjem lovske sezone. (Fotografija je simbolična)

V večini evropskih držav (tudi v Sloveniji) lovci in lovska društva velik del svojih dejanj usmerjajo v okoljevarstvo in ohranjanje živalskih vrst. Tem španskim lovcem to očitno ni prišlo na misel.

Vse kaže, da je skupina lovcev, policija jih je namreč že zaslišala, ponoči vdrla v živalsko zavetišče v južni Španiji in ustrelila pet psov. Poleg tega so iztaknili oči nesrečnemu konju, ki je bil v zavetišču. Tega sicer vodi 48-letna Britanka Illona Mitchell, ki je leta 2004 kupila zemljišče in postavila zavetišče. Illona je dejala, da je v preteklosti razumela, da je lov v Španiji izjemno pomemben in da je del tradicije, zato je lovcem dovolila, da lovijo na njeni zemlji (173 hektarjev). Vendar pa je iz leta v leto zavetišče, ki je v Sierri de Bazi, raslo in pred nekaj meseci se je odločila, da lova na svoji zemlji ne bo pustila.

Maščevanje

Lovci so na zemljišču lovili jelene, divje prašiče, fazane in zajce, a Illona verjame, da lov na zemljišče zavetišča pač ne spada, in je lovcem vstop prepovedala. Kot kaže, pa so se ti maščevali z neizmerno okrutnostjo nad popolnoma nedolžnimi živalmi in tako dokazali, da je imela Britanka povsem prav. Mučene in ubite živali pač s sporom niso imele popolnoma nič. Posamezni lovci so že nekaj časa grozili Illoni in njeni družini, večkrat so celo prišli do njene hiše in jo poskušali ustrahovati, zdaj pa so te grožnje, kot kaže, uresničili na izjemno neumen način.