Trikrat oropali Ruži Line

Nepridiprav nasilno izpraznil šparovček

Tilen Pajek
25. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za majhne trgovce je to velik šok, saj je nastalo za več kot 1000 evrov škode. Nepridiprav je odnesel vse nogavice, dokolenke in eno bundo.

Tilen Pajek
Ružica kaže okno, skozi katero je ropar vstopil.

Trgovina Ruži Line piše uspešno lokalno poslovno pot. Majhna, a skrbno založena trgovina s tekstilom posluje namreč že več kot 25 let. Žal pa so v začetku novega leta morali doživeti rop trgovine. »S torka na sredo, ko je na Obali močno pihala burja, je neznani storilec nasilno vstopil v trgovino in odnesel vse nogavice, dokolenke in eno bundo,« je stanje po ropu opisala lastnica.

Tilen Pajek
Trgovino so že tretjič oropali.

Nasilno izpraznil šparovček

Zaposleni se ob tem sprašujeta, ali ne bi bila rešitev v tem, da bi bil v okolišu prisoten varnostnik, ki bi zaščitil mnoge trgovce oziroma lokale, ki poslujejo v tem predelu.

Nepridiprav je v trgovino vstopil z zadnje strani skozi majhno okno, v notranjosti pobrskal okoli blagajne, odnesel nekaj zavojčkov kovancev in v pisarni nasilno izpraznil »šparovček«. Da se je v trgovini čez noč nekaj dogajalo, je zjutraj ob začetku dela opazila trgovka Mariza, ki je povedala: »Opazila sem, da so vrata odklenjena, vendar sem mislila, da je prišla šefica pred mano na delo. Na policah sem opazila čudno postavitev nekaj izdelkov. Čeprav je v grobem delovalo pospravljeno, sem videla, da v košari ni več nogavic in nato ključe v vratih. Ker noter ni bilo nikogar, sem takoj vedela, da se je zgodil rop. Zaradi strahu sem kriminaliste in policijo počakala kar pred trgovino, saj nisem vedela, ali se storilec še kje skriva.«

Tilen Pajek
Ružica: »Že dan po dogodku sem se odpravila v nabavo. Ne smem dopustiti, da bi stranke ostale brez nogavic, da bi jih zeblo ali da bi jim rekla, da tega izdelka nimam.«

Tretjič oropana

Čeprav morda na prvi pogled deluje kot nedolžno kaznivo dejanje, ni tako. »Nastalo je za več kot 1000 evrov škode. Med brskanjem okoli blagajne je našel tudi rezervne ključe in si ob odhodu mirno odklenil vrata ter odšel,« je nekoliko žalostno pojasnila Ružica. Njeno trgovino so v času poslovanja oropali že trikrat, enkrat je storilec s kamnom razbil celo vhodna vrata. Strah je kljub vsemu prisoten, saj ni prijetno čakati, ali se bo kaj podobnega spet zgodilo. Kraje so zabeležili tudi v bližnjih prostorih, kjer je prav tako nekdo odnesel večjo količino moškega tekstila. Ropar je bil na dejanje pripravljen, saj kriminalisti niso našli posebnih sledi.

Tilen Pajek
Izpraznjene škatle, v katerih so bile nogavice.