Svet

VIDEO: Ker mu ni bila všeč hrana je v obraz dobil čili

B.K.
24. 1. 2017, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pazite, kako se obnašate v azijskih restavracijah.

Reuters

David Evans iz južnega Walesa je z ženo Michelle večerjal Curry v bližnji restavraciji. Med jedjo je do njiju pristopil natakar in vprašal, ali jima je hrana všeč. Zakonca sta zavihala nosove in David je iskreno odgovoril, da je meso »zateglo in gumijasto.« Nič spornega, kajne?

No, s tem se ni strinjal kuhar, ki je nekaj minut za tem pribesnel iz kuhinje in začel gosta obtoževati, da nočeta plačati za hrano, preklinjati in žaliti Michelle. David je zato od njega zahteval opravičilo, razbesnjeni kuhar pa mu je v odgovor v obraz vrgel skledo mletega čilija.

»Bilo je grozljivo,« je za britanski Telegraph povedal Evans in dodal, da še nikoli v življenju ni bil izpostavljen tako grozoviti bolečini. »Mislil, sem da bom oslepel. Nisem vedel, kaj mi je vrgel v obraz.«

Čili, ki je bil tako močen, da je spremenil pH v njegovih očeh in povzročil opekline po Davidovem obrazu in prsih, bi ga po navedbah zdravnikov lahko tudi oslepil. Oskrbeli so ga v bližnji bolnišnici, kjer so mu temeljito izprali oči, še vedno pa mora jemati protivnetna steroidna zdravila.

Za medije pa je spregovoril tudi kuhar Kamrul Islam, ki je dejal, da se je Evansa bal in mu je hotel uiti. »Stekel sem v kuhinjo, da bi mu ubežal, a mi je sledil. Bil sem prestrašen, zato sem pograbil skledo čilija, za vsak primer, če bi se moral braniti.«

Policija se zaenkrat sicer strinja bolj z Evansom kot Islamom, saj so slednjega aretirali zaradi napada.