Naredil bo mnoge velike stvari

Trump kot predsednik ZDA: "V mestu je nov šerif"

D. B./STA
1. 1. 2017, 18.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump namerava po prevzemu položaja narediti "mnoge velike stvari", ne namerava pa prenehati s tvitanjem, je sporočil njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer.

Profimedia

Na vprašanje ABC News, katere velike dosežke je moč pričakovati od Trumpa po tistem, ko bo 20. januarja prevzel položaj, je Spicer odgovoril: "To ne bo samo ena velika stvar. Veliko jih bo."

Kot je dodal, bo takoj podpisal vrsto izvršilnih ukazov, s katerimi bo "preklical veliko predpisov in dejanj, ki jih je sprejela sedanja administracija v osmih letih, ki so ovirala tako gospodarsko rast kot oblikovanje delovnih mest".

Sredinske medije skrbi, ker ima Trump več kot 45 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih, s katerimi lahko neposredno komunicira.

Potrdil je, da bo uvedel petletno prepoved za visoke uradnike, ki bodo odšli iz vlade, da bi delali kot lobisti, dosmrtno prepoved pa za vse, ki "želijo služiti tujim vladam".

Ko ga je novinar ABC Jonathan Karl vprašal, ali bo nadaljeval z izjemno nenavadnim in zelo spornim pristopom, da sporoča pomembne politične odločitve prek Twitterja, pa je Spicer odgovoril s "seveda, zakaj pa ne".

Meni, da sredinske medije skrbi, ker ima več kot 45 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih, s katerimi lahko neposredno komunicira. "Običajnih praks ni več. V mestu je nov šerif," je dodal.

Na vprašanje, ali bo razveljavil tudi odločitev predsednika Baracka Obame o izgonu 35 ruskih diplomatov zaradi ruskega vdora v računalnike demokratov med predsedniškimi volitvami, pa je odgovoril, da se bo Trump odločil po seznanitvi z zadevo z obveščevalci.