Spolna sužnja

13 let posiljena vsako noč, njene otroke je prodal

J.P.
29. 12. 2016, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Imela je le 15 let, ko jo je ugrabil voznik taksija. Sledilo je 13 let zlorab.

Profimedia
Danes 44-letna žrtev je prepričana, da so jo oblasti pustile na cedilu.

Veliko Britanijo pretresa zgodba spolne sužnje, ki je 13 let preživela v domu svojega ugrabitelja azijskega porekla. Nazival jo je z »bela k****«, jo posiljeval in prodajal drugim moškim. V tem času je rodila štiri otroke, ugrabitelj jih je prodal. Potrebo je opravljala v pločevinko, še vedno pa jo preganja vonj po česnu, ki jo spominja na njenega ugrabitelja.

Sčasoma ji je le uspelo pobegniti.

Posiljena vsako noč

Živela je s prababico. Ko je ta preminila, jo je v roke dobil nasilni očim. Z njim ni ostala dolgo. Ugrabitelja je spoznala aprila leta 1987. Taksist se ji je zdel prijazen in ko ji je ponudil, da ji predstavi svoje starše, je ponudbo sprejela. Ko pa je bila enkrat tam, izhoda zanjo več ni bilo. Skrhani odnosi z družino so bili razlog, da ni nihče prijavil njenega izginotja.

13 let je bila posiljena skoraj vsako noč. Ko je prvič zanosila, je bila vznesena. Ugrabitelj je v času nosečnosti ni pretepal, a so se njene sanje o otroku hitro razblinile. Prvega sina ji je odvzel, prodal je tudi tri naslednje otroke.

Skrhani odnosi z družino so bili razlog, da ni nihče prijavil njenega izginotja.

Pomoči ni bilo

Danes 44-letna žrtev je prepričana, da so jo oblasti pustile na cedilu. Zaradi poškodb je večkrat končala v bolnišnici, a vedno v spremstvu. Na vprašanja zdravnikov je lahko odgovarjala zgolj s kretnjami. Prepričana je tudi, da so se ji ljudje bali pomagati, da ne bi bili obtoženi diskriminacije. Ugrabitelj ji je na glavo poveznil šal, ji pobarval lase, jo odel v tradicionalna oblačila in odgovarjal v njenem imenu.

Poskusila je pobegniti, a ji ni uspelo. Sledil je tepež, ki ji je podobne ideje izbil iz glave. Dokler je ni dosegla novica, da jo namerava ugrabitelj vzeti s seboj v Pakistan. Bilo je v času ramazanskega bajrama, ko je zdravstvenemu delavcu, ki je bil v hiši, uspela dati listič. On je bil tisti, ki ji je dal znak, kdaj lahko varno pobegne. Družina se je ravno posvečala molitvi.

16 let na prostosti

Sčasoma se je znova povezala z otroško ljubeznijo – po 16 letih na prostosti ima štiri otroke, čeprav se še vedno sprašuje, kaj se je zgodilo s štirimi, ki jih je odvzel njen z vonjem česna prežeti ugrabitelj. Ne upa si ga prijaviti