Prometna nesreča

Pijanega voznika so zaman prosili, naj vozi počasneje

M.K./STA
29. 12. 2016, 10.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V hudi prometni nesreči avtomobila, v katerem so tihotapili migrante oziroma begunce, sta danes zgodaj zjutraj na avtocesti Beograd-Niš umrla dva afganistanska begunca in en otrok, deset migrantov je bilo ranjenih, med njimi pet otrok.

Profimedia
Slika je simbolična.

Sprva so mediji poročali, da je bilo v avtomobilu znamke pasat 14 migrantov, vendar so kasneje v bližini avtomobila našli še enega huje ranjenega otroka, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa je podlegel poškodbam. Po poročanju časnika Blic, ki je navedel podatke kliničnega centra v Nišu, so iz Sirije, Afganistana in Iraka.

Voznik, ki jih je peljal v Beograd, je pobegnil s kraja nesreče in o njem za zdaj ni podatkov. Policija ga intenzivno išče.
Nesreča se je zgodila okoli 3.40 severno od Niša, ko se je avtomobil s srbskimi registrskimi tablicami zaletel v zaščitno ograjo.

Blic je poročal, da so avtomobil z migranti opazili že prej zaposleni na neki cestninski postaji in so kolege opozorili, da je na poti v Beograd. Ko so ga skušali ustaviti na drugi cestninski postaji, se voznik ni hotel ustaviti in je z veliko hitrostjo skušal pobegniti. Pri tem se je zaletel v zaščitno ograjo pod podvozom.

Nekaj ranjenih je v kritičnem stanju, med njimi deček, enemu migrantu pa so morali amputirati obe nogi, je za srbsko radiotelevizijo RTS potrdil direktor niške urgence Miodrag Lazić. Po navedbah časnika Blic naj bi šlo za žensko.

Na kraj nesreče je prišlo kar osem ekip nujne pomoči, promet proti Beogradu pa je bil ustavljen uro in pol.

Eden od ranjenih Iračanov je za RTS povedal, da so bili prestrašeni in da so voznika, ki je bil pijan, opozarjali in prosili, naj vozi počasneje.

Podobna prometna nesreča se je na jugu Srbije zgodila že februarja lani, ko je bilo v nesreči kombija, v katerem so tihotapili 52 nezakonitih migrantov, ranjenih 42 ljudi. Kombi se je prevrnil na avtocesti blizu Leskovca.

V sprejemnih centrih v Srbiji je po uradnih podatkih okoli 5600 migrantov in beguncev.