Odstranjena

VIDEO:Neubogljivo potnico so odvlekli iz letala

M.K.
16. 12. 2016, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti na letališču Metropolitan Airport v Detroitu so zelo grobo odstranili iz letala potnico, ki se ni podredila pravilom in navodilom letalskega osebja.

You Tube / zajem zaslonske slike
Njeno odstranitev iz letala je na video posnel nekdo izmed potnikov v letalu.

Potnica se je nekoliko prezgodaj in brez dovoljenja osebja vkrcala na letalo, potem pa, kljub opozorilom, ni hotela zapustiti svojega sedeža.

Ženska naj bi prekršila veljavna pravila vkrcavanja in varnostnega preverjanja pred poletom iz Detroita v San Diego v Kaliforniji, so za lokalne medije potrdili predstavniki letališča.

Kot so povedali, se je potnica posvečala spravljanju svoje prtljage v omarico pod stropom v potniški kabini. Ko so v letalo vstopili policisti, pa se je prepustila, da so njeno telo dobesedno odvlekli iz letala. Vse to se je dogajalo pred očmi drugih potnikov, eden izmed njih pa je dogajanje tudi posnel. 

Kljub večkratnim pozivom policistov, naj zapusti letalo, se ženska ni hotela zapustiti letala, zato so jo morali odstraniti s silo, so v sporočilu za javnost pojasnili predstavniki prevoznika Delta Airlines. Zato so jo aretirali in proti njej vložili ovadbo.

Neupoštevanje navodil letalskega osebja je v ZDA namreč prekršek po zveznem zakoniku.