Diaspora

Srbi Hillary Clinton stali zmage

J.P.
21. 11. 2016, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na predsedniških volitvah so demokratski kandidatki povsem nepričakovano hrbet obrnili Winsconsin, Michigan in Pensilvanija.

Reuters
Srbi jima niso odpustili.

Te tri ameriške zvezne države so dom srbsko-ameriški skupnosti. Večji del srbske diaspore pa je tokrat svoj domala tradicionalno demokratski glas namenil republikanskemu kandidatu.

Maščevanje

Ameriški Srbiji volijo proti Bidenom, Clintonom, McCainom, proti vsakomur, ki uživa podporo Madeleine Albright, proti tistim, ki so bombardirali Srbijo, priznali Kosovo … Med njimi je tudi George W. Bush, a kaj ko se je leta 2004 z njim za predsedniški stolček boril John Kerry, ki je v času kampanje obljubil, da bo prepoznal Kosovo, čeprav to takrat nikakor ni bila prioriteta ameriške zunanje politike.

John Kerry je bil tisti, ki je v enem večeru od ameriško-albanske skupnosti več kot pol milijona dolarjev, poroča Russia-Insider.com, zato je razumljivo, da so Srbi, ki živijo v Združenih državah Amerike, volili proti njemu.

Niso pozabili

Da je torej Hillary Clinton izgubila podporo Winsconsina, Michigana in Pensilvanije, je maščevanje za njeno podporo Osvobodilni vojski Kosova pri, kot piše omenjena spletna stran, izvajanju genocida nad Srbi.

Clintonova naj bi bila tista, ki je svojega moža in takratnega predsednika Billa Clintona spodbujala, naj da zeleno luč za bombardiranje, ki je ljudi pognalo v roke Osvobodilne vojske Kosova. Na letošnji nacionalni konvenciji demokratske stranke je tjakaj kot posebnega gosta povabila kosovskega politika Kadrija Veselija, albanski predsednik vlade Edi Rama pa je manj kot teden dni pred obiskom Washingtona dejal, da republikanski kandidat Donald Trump predstavlja resno grožnjo njegovi državi in odnosom med Albanijo in ZDA, še poroča omenjena spletna stran.