Hoteli so prikriti

Učitelji pozabili učenca v Zagrebu

J.P./STA
17. 11. 2016, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Skupina približno 70 učencev in sedmih učiteljev iz osnovne šole v Bujah je bila prejšnji petek na enodnevnem izletu v Zagrebu. Po obisku knjižnega sejma Interliber so se napotili domov, a so pozabili na 11-letnega učenca. Da otroka ni, so ugotovili na počivališču ob avtocesti, ko sta razredničarko poklicala starša 11-letnika.

Profimedia
Otrok pred samim odhodom niso prešteli (fotografija je simbolična).

Otroci iz Buj so v Zagrebu prejeli nagrado za najboljši šolski vrt, nato pa so obiskali še največji hrvaški knjižni sejem. Po koncu obiska na sejmu v poznih popoldanskih urah so učitelji prešteli otroke, preden so vstopili v dva avtobusa, ne pa tudi pred samim odhodom, ko so bili učenci že na avtobusih, danes poroča puljski časnik Glas Istre.

Na pomoč je priskočila potovalna agencija, ki je skrbela za prevoz otrok, in angažirala enega svojih voznikov v Zagrebu, da je na počivališče pripeljal 11-letnika. 

Če starša ne bi poklicala razredničarke ...

Na počivališču Ravna gora več kot 100 kilometrov od Zagreba so se ustavili in otroci so se tam igrali na snegu, ko sta razredničarko poklicala starša in vprašala, kje je njun otrok. Učiteljica je odgovorila, da se z ostalimi otroki igra na snegu. 11-letnik je v resnici ostal na knjižnem sejmu, odkoder je poklical starša.

Sledil je šok med učitelji, s katerimi je bila tudi ravnateljica šole. Na pomoč je priskočila potovalna agencija, ki je skrbela za prevoz otrok, in angažirala enega svojih voznikov v Zagrebu, da je na počivališče pripeljal 11-letnika. Po otroka sta potem na počivališče z avtomobilom prišla starša in vse se je srečno končalo, dodaja časnik.

Ravnateljica napovedala sankcije

V šoli so dejali, da je do napake prišlo zaradi slabega vremena in hitenja v Zagrebu. Učencem so svetovali, naj o dogodku ne govorijo okoli in naj svojim staršem pojasnijo, da so ob vrnitvi več ur zamujali zaradi "tehničnih nevšečnosti", še navaja Glas Istre.

Ravnateljica šole se je opravičila vsem staršem in napovedala sankcije za odgovorne kolege. Medtem je policija začela preverjati, kako se je lahko zgodilo, da so učitelji pozabili otroka.