Možu v podporo

Govorila je Melania: Imigrantka iz majhnega mesta pod komunistično oblastjo

G.G.
3. 11. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Melania Trump, žena republikanskega kandidatka Donalda Trumpa, ne nastopa pogosto. Zdaj, ko se glede na ankete njen soprog bliža nasprotnici iz demokratskega tabora, pa je Melania javno spregovorila nekaj besed.

Profimedia
46-letnica, ki je bila rojena kot Melanija Knavs, izpostavlja, da je predvsem mati in da se bo kot prva dama borila za pravice žensk in otrok.

O možu je seveda govorila le v superlativih. »Donald Trump bo naredil Ameriko spet veliko« je bil eden od njenih sloganov, poudarila pa je, da bo Amerika pod njenim možem postala »uspešna, ponosna in varna«.

Melania sicer meni, da bi morali Američani biti bolj prijazni, sleherniku pokazati več spoštovanja, čeprav se ne strinjajo o določenih zadevah. Za njen občutek so postale ZDA preveč grobe, posebej za otroke in najstnike. Če bo postala prva dama, se bo intenzivno ukvarjala s problematiko nadlegovanja med vrstniki v šolah.

Ob tem ni pozabila omeniti lastne izkušnje, kako je postala državljanka ZDA, kar je zanjo »največji privilegij na svetu«. »Sem imigrantka in nihče ne ceni vrednot svobode in priložnosti bolj kot jaz,« je povedala.

Dodala je še biografski vložek. »Odraščala sem v majhnem mestu (Sevnica) v Sloveniji, ob čudoviti reki in gozdu. Majhna država je bila takrat pod komunistično oblastjo,« je govorila Melania in dodala, da s(m)o takrat že vsi (Slovenci) vedeli za »neverjetno deželo imenovano Amerika« - deželo sanj.