EU ni demokracija

Nato nas pelje v vojno

rt
8. 9. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nemška poslanka Sahra Wagenknecht je precej razburila in hkrati navdušila na srečanju Nata v Varšavi. Odkrito je povedala, kaj si misli o Natu in Evropi.

Facebook
Wagenknechtova pravi, da »Nato idioti«, kot jih je imenovala, Evropo in svet vodijo v novo veliko vojno.

Wagenknechtova je za svoj govor sicer požela bučen aplavz mnogih v dvorani, a po njenem govoru tudi marsikdo ni bil ravno navdušen. Predvsem so bili besni zagovorniki Nata.

Reuters
Sahra Wagenknecht je ostro napadla tudi nemško kanclerko Angelo Merkel.

Poslanka je »Nato idiotom«, kot jih je imenovala, dejala, da Evropo in svet vodijo v novo veliko vojno. Predvsem je pri tem mislila na Merklovo, ki ji je dejala, da politika Nata ne pelje naprej, ampak nazaj, proti vojni, ki si je ne želi nihče. »Danes simbolično mineva 75 let od vojne med Nemčijo in Sovjetsko zvezo in je strašno, da se pred rusko mejo znova odvijajo vojaške vaje, v katerih sodeluje tudi Nemčija. Kot pravijo, se ameriška nuklearna orožja vozijo v Nemčijo, da bi preprečili Putinov napad na Baltik, ampak ali res mislite, da bomo temu verjeli?« je dejala poslanka.

Natove laži in propaganda

Poudarila je, da so stroški Nata precej večji od stroškov, ki jih za vojsko namenja Rusija, in dodala, da ne verjame, da se Nato dodatno oborožuje zaradi Rusije ali zaradi dodatne varnosti Evrope. »To so popolne neumnosti.«

Merklovi je dejala, da je sramotno, da je Nemčija vsilila nemško ekonomsko politiko vsej Evropi, in jo prosila, naj takoj preneha s tem, da ne bo prepozno in se bo finančni trg dokončno sesul. Predvsem pa je ostro udarila po demokraciji Evropske unije: »Evropa sploh ni demokratična, zato vse manj ljudi dejansko verjame v Unijo. Takšna, kot je zdaj, je obsojena na propad. Med nesramno bogatimi in reveži je majhen srednji razred, ki se počuti zapostavljenega. Največji sovražniki EU sedijo v Bruslju.«

Izpostavila je tudi izstop Velike Britanije, ki se je v Uniji počutila zapostavljeno in celo nepotrebno. Verjame, da bi bilo mogoče izstop Velike Britanije iz Evropske unije preprečiti s pravilnimi ukrepi. Junckerja je obtožila, da ima avtoritarno vladavino, saj je zavrnil sporazuma Ceta in TTIP ne glede na glasovanje posameznih članic. Čeprav osebno teh sporazumov ni podprla.

Evropska komisija je odobrila uporabo spornega herbicida glifosat, ki je dokazano karcinogen.

Genocid

Prav gotovo je precej zabolelo tudi Evropsko komisijo, ko je omenila herbicid glifosat. Evropska komisija je namreč odobrila uporabo tega izjemno nevarnega, karcinogenega herbicida za celotno Evropo. Odobritev se je zgodila potiho, le nekaj dni po brexitu. »To naj bi bilo naše upanje? Glifosat, ki bo zastrupil milijone mladih po vsej Evropi, uporabo pa ste sprejeli mimo vseh medijev in mnenj neodvisnih strokovnjakov.« Dodala je še, da to zanjo pomeni genocid in načrtno zmanjševanje prebivalstva evropskih držav.