Plinske jeklenke

V Parizu aretirali še dva teroristična osumljenca

M.K./STA
8. 9. 2016, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Franciji so v okviru preiskave glede zapuščenega avtomobila s šestimi plinskimi jeklenkami pred pariško katedralo Notre Dame ponoči aretirali še dve osebi, je danes sporočila tamkajšnja policija.

Profimedia
V Franciji so po nizu terorističnih napadov v zadnjem letu dni in pol, za katere je odgovornost prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država, v pripravljenosti.

Dvojico so prijeli v bližini kraja Montargis, ki leži približno 110 kilometrov južno od Pariza. Skupno so v povezavi s sumljivim avtomobilom, ki je bil parkiran v bližini katedrale Notre Dame doslej prijeli štiri osebe.

Prva dva prijeta so aretirali na jugu Francije in sta bila zaradi povezav s skrajnim islamizmom že znana policiji. Ta želi zaslišati tudi hčerko lastnika avtomobila, ki jo lastni oče opisal kot radikalizirano.

Blizu znamenite katedrale so minuli konec tedna odkrili vozilo peugeot 607, v katerem je bilo šest plinskih jeklenk. V vozilu niso odkrili sprožilca, so v sredo sporočili viri blizu preiskave. Na sumljivo vozilo je opozoril uslužbenec bližnjega lokala. Vozilo z jeklenkami na zadnjih sedežih je zapuščeno stalo na obrežju Sene nasproti notredamske katedrale. Imelo je prižgane vse štiri smerne kazalce in je bilo brez registrskih tablic.

V Franciji so po nizu terorističnih napadov v zadnjem letu dni in pol, za katere je odgovornost prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država, v pripravljenosti.

Gotska katedrala Notre Dame je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti Pariza. Vsako leto jo obišče 13 milijonov ljudi.