Dobrodelnost

Sedemletni deček je prava senzacija

uk
23. 8. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Scott Lewis (7) je žrtvoval nekaj, kar je za tako mladega dečka pravi zaklad, da bi pomagal drugim otrokom. Lahko bi bil zgled marsikomu.

Facebook
Sedemletni Scott je lokalnemu hospicu doniral 4 funte, ki mu jih je prinesla zobna miška.

Scott Lewis je namreč od zobne miške prejel štiri funte (približno 4,60 evra), in namesto da bi jih zapravil za sladkarije ali kaj podobnega, je denar odnesel do lokalne ustanove Derian House Children's Hospice v Chorleyju (Velika Britanija), ki se ukvarja z otroki, ki imajo smrtno nevarne genetske bolezni.

Deček je ustanovo spoznal na eni od šolskih ekskurzij. »Ko je prišel domov, je dejal, da bi rad dal svoj denar tej ustanovi,« je dejala njegova mati Kelly Hughes in dodala, da je na svojega sina izjemno ponosna. »Nisem mogla verjeti. To ni nekaj, kar tako mladi otroci naredijo s svojim denarjem. Za tako mladega fanta so štirje funti pravo bogastvo,« je še dejala.

Hospic

V hospicu bivajo otroci, ki imajo v glavnem genetska obolenja, zaradi katerih najverjetneje ne bodo dočakali odrasle dobe. Tako kot mnoge tovrstne ustanove tudi ta večino denarja pridobiva od raznih sponzorjev, države in dobrodelnih prireditev. Štirje funti, ki jih je prinesel Scott, morda po dejanski vrednosti ne pripomorejo veliko, a je s svojim dejanjem deček ustanovi prinesel svetovno slavo.

In to je lahko vredno več kot gora denarja. »Vsak prispevek nam pomaga priti do našega cilja, ki je na leto 3,75 milijona funtov, da lahko pomagamo več kot 300 družinam, ki imajo otroke s smrtno nevarnimi boleznimi, in še 200 družinam, ki dobivajo pomoč,« je povedala direktorica hospica Jo Moss. A deček je s svojim dejanjem predvsem pokazal, da prehitro pozabimo na to, da tam zunaj obstajajo ljudje, ki potrebujejo pomoč. Pa četudi gre za nekaj funtov oziroma evrov.