Pred sodnikom

VIDEO: Pričakoval je, da bo v napadu na Trumpa umrl

T.L.
21. 6. 2016, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Britanec (19) je na sodišču priznal, da je na shodu v Las Vegasu nameraval ustreliti Donalda Trumpa.

Youtube
Fanta so policisti hitro obvladali.

Britanec Michael Steven Sandford (19) je na sodišču priznal, da je konec tedna na shodu v Las Vegasu nameraval ustreliti kontroverznega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, razkrivajo sodni spisi.

Pred sodnikom v Nevadi se Sandford ni zagovarjal in bo zaradi begosumnosti ostal v priporu do preliminarnega zaslišanja 5. julija. Obtožnica mu očita dejanje nasilje na območju z omejenim gibanjem, poroča britanski BBC.

Britanec, ki so ga v sodni dvorano pripeljali vklenjenega, je na sobotnem shodu Donalda Trumpa skušal zagrabiti pištolo potem, ko je najprej prosil za njegov podpis. Na sodišču je Sandford priznal, da je že leto dni načrtoval strelski napad na Trumpa, idejo pa je skušal uresničiti zdaj, ker se je počutil dovolj močnega, še razkrivajo dokumenti iz sodišča.

Pričakoval je, da bo umrl

V njih je še zapisano, da Sandford pred prihodom v ZDA še nikoli ni streljal, je pa 17. junija v Las Vegasu odšel na strelišče, da bi se naučil.  Sandford je pričakoval, da bo lahko ustrelil le enkrat ali dvakrat in je pričakoval, da ga bodo v napadu ubili.

Njegova mama je na sodišču povedala, da se je njen sin v mlajših letih zdravil za obsesivno-kompulzivno motnjo in anoreksijo, enkrat pa je tudi pobegnil iz bolnišnice.

Sandfordova zagovornica po javni dolžnosti pa je dejala, da Sandford nima duševne motnje, je sposoben za sojenje, ima pa avtizem in je v preteklosti skušal končati svoje življenje. Britanec sicer živi v ZDA leto in pol.