Ugrabljena dekleta

Prva, ki je zbežala Boku Haramu

G.G./STA
18. 5. 2016, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na severovzhodu Nigerije so našli eno do 219 deklet, ki so jih je pred več kot dvema letoma v Chiboku ugrabili pripadniki skrajne skupine Boko Haram. To je prvo dekle, ki so jo našli od ugrabitve

Amina Ali Nkek je le ena izmed ugrabljenih deklet.

Tsambido Hosea Abana iz skupine BringBackOurGirls je na Twitterju sporočil, da je dekle v torek našla skupina prostovoljcev na območju Sambisa Foresta v zvezni državi Borno. Amino Ali Nkek je prepoznal eden od prostovoljcev iz skupine, ki se bori proti Boko Haramu.

Deklica prihaja iz kraja Mbalala južno od Chiboka, od koder je bilo 25 ugrabljenih deklet. Pri sebi naj bi imela dojenčka.

Pripadniki Boko Harama so aprila 2014 napadli internat osnovne šole v Chiboku in s tovornjaki odpeljali 276 učenk. Nekaterim je uspelo pobegniti tako, da so skočile s tovornjakov in se skrile v gozdu. 219 jih je ostalo v rokah ugrabiteljev.

Od maja 2014, ko so islamisti objavili videoposnetek z ugrabljenimi dekleti, ni bilo o njih nobenih informacij, aprila letos pa se je pojavil nov videoposnetek, na katerem je 15 deklet, oblečenih v črne obleke. Dekleta so na posnetku povedala, da z njimi ravnajo lepo, da pa bi se rada vrnila domov.