Svet

V napadu Boko Harama v Nigeriji 150 mrtvih

STA
18. 8. 2015, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V napadu pripadnikov skrajne islamistične skupine Boko Haram na odročno vasico na severovzhodu Nigerije je umrlo do 150 ljudi, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na navedbe lokalnih prebivalcev. Žrtve so bile ustreljene ali pa so se utopile v reki med begom pred napadalci.

Youtube

Prejšnji četrtek je več deset skrajnežev na motorjih in v avtomobilu prispelo v vas Kukuwa-Gari in začelo streljati. "Nemudoma so začeli streljati, zaradi česar so prebivalci bežali. Veliko število ljudi so ustrelili. Na žalost pa je marsikateri, ki je poskušal zbežati, skočil v reko. Številni so utonili," je za AFP povedal Modu Balumi, prebivalec vasi.

Po njegovih besedah so doslej našteli 150 smrtnih žrtev napada, ki so bile ali ustreljene ali pa so utonile. Napadalci so poleg tega namerno ubili ribiča, ki je poskušal rešiti vaščane, ki so se utapljali.

Lokalne oblasti so sicer potrdile napad, a poročale le o okoli 50 ubitih. Isto vas je Boko Haram napadel že 31. julija, ko so oboroženci ubili deset ljudi.

V krvavem uporu Boko Harama je od leta 2009 v Nigeriji umrlo več kot 15.000 ljudi. V zadnjih mesecih je skupina intenzivno širila svoje delovanje tudi na sosednje države.