Svet

Ugrabitelj letala je star znanec policije

STA/G.G.
29. 3. 2016, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Moški, ki je danes ugrabil egiptovsko potniško letalo in ga z bombno grožnjo preusmeril na Ciper, je star znanec policije. Kot je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo, ima policijsko kartoteko zaradi poneverbe, osumljen je bil več prevar in kraj ter v več primerih kaznivih dejanj, povezanih z mamili.

Seif El Din Mustafa, opasan z lažnim eksplozivom.

Domnevni ugrabitelj, Egipčan Seif al Din Mustafa in njegova prtljaga sta bila na aleksandrijskem letališču podvržena popolnim varnostnim pregledom, a je svoj lažni pas z eksplozivom sestavil s predmeti iz osebne prtljage. Moški je več ovitkov za mobilne telefone s kabli povezal v nekakšen pas, za katerega je trdil, da je poln razstreliva. Kasneje se je izkazalo, da eksploziva v njem ni bilo.

Ministrstvo je na Facebooku objavilo tudi posnetek z nadzorne kamere, na katerem je videti, kako je šel preko varnostnih pregledov, Objavili so tudi fotografijo rentgenskega posnetka njegove osebne prtljage.

Med notranjim letom iz Aleksandrije v Kairo je moški ugrabil letalo egiptovske družbe EgyptAir. Zatrdil je, da ima razstrelivo, ki ga bo detoniral. Zahteval je pristanek na Cipru. Po večurni drami so vsi potniki in člani posadke letalo na letališču v Larnaki zapustili nepoškodovani, ugrabitelj pa se je predal policiji. Motiv še ni jasen. Potniki so medtem že prispeli v Kairo.