Svet

Nemčija nad neonacistično skupino

STA
16. 3. 2016, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nemške oblasti so prepovedale neonacistično skupino Weisse Wölfe Terrorcrew in danes izvedle racije na lokacijah, ki so povezane s to skupino, v desetih zveznih deželah. Po navedbah nemškega notranjega ministrstva so varnostne sile med racijami odkrile tudi orožje.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Nemški notranji minister Thomas de Maiziere je danes povedal, da so med racijami med drugim zasegli samostrel in strelno orožje manjšega kalibra.

De Maiziere je danes skupino prepovedal in sprožil racije v zveznih deželah Bavarska, Hamburg, Saška, Spodnja Saška, Mecklenburg-Predpomorjanska, Turingija, Brandenburg, Berlin, Baden-Württemberg in Porenje-Pfalška. Preiskali so 15 lokacij in 16 oseb.

"Ta skupina je združenje neonacistov, ki so odprto in agresivno hujskali proti naši državi, družbi, politično drugače mislečim, migrantom in tudi proti policistom," je povedal De Maiziere. Po njegovih besedah skupina sledi vrednotam nacionalsocializma in želi vzpostaviti diktaturo po tem vzoru.

Najožji del skupine obsega 25 oseb, njen vodja pa izvira iz Hamburga. Notranji minister je zatrdil, da je prepoved te skupine jasen znak desničarskim skrajnežem v Nemčiji, da državne oblasti ne bodo tolerirale nasilja in hujskanja proti tujcem.