Svet

Trumpu napovedali totalno vojno

M.J.
15. 3. 2016, 15.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hekerska skupina je najavila, da bodo z začetkom meseca aprila ponovno napadli spletne strani Donald Trumpa. Obenem pa sporočajo, da so njegove izjave polne sovraštva in obnašanje globoko vznemirjujoče.

Reuters
Maskirani moški poziva k akciji proti Trumpu in obenem poziva, da je to naložba v prihodnost in zaščito.

Glavna tarča skupine Anonymous je tokrat postal Donald Trump, kateremu je ta hekerska skupina napovedala totalno vojno. V videoposnetku, ki so ga objavili na YouTubu, mu grozijo, da bodo zrušili njegove spletne strani in javnosti razkrili, vse kar poskuša zamolčati.

Njegove nastope in izjave so označili kot globoko vznemirjujoče, potencialnemu republikanskemu kandidatu na prihajajočih volitvah v ZDA so sporočili, da je njegova nedosledna kampanja sproducirala sovraštvo prozi ZDA. Trumpu očitajo, da govori, kar njegova publika želi slišati določenega dne, v realnosti pa se zanima zgolj za lasten pohlep in moč. Vse ljudi z računalniki so pozvali v akcijo #OpTrump naj se jim pridružijo pri sabotiranju Trumpovih blagovnih znamk, prvi cilj pa naj bi 1. aprila bila spletna stran trumpchicago.com – spletna stran Trumpove stolpnice v Chicagu.

Maskirani moški poziva k akciji proti Trumpu in obenem poziva, da je to naložba v prihodnost in zaščito. Donald Trump se je v lanskem decembru znašel na piki hekerjev.