Svet

Pariški teroristični napadi so bili »insajderski posel«, trdi Hughes

R.T.
11. 3. 2016, 12.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pevec skupine Eagles of Death Metal trdi, so bili pariški teroristični napadi »insajderski posel«.

Jesse Hughes obžaluje, da je ignoriral svoje pomisleke.

Teroristi so med nastopom Eagles of Death Metal pobili 90 ljudi – skupno je bilo v terorističnih napadih v Parizu 13. novembra lani ubitih 130 ljudi, 350 jih je bilo ranjenih.

Nekaj ni bilo prav, je dejal Jesse Hughes, ko so se v dvorani Bataclan pripravljali na koncert, ki se je odvil 13. novembra lani – eden od varnostnikov v zaodrju članom skupine nikakor ni hotel pogledati v oči. »Ni mi bil všeč. Takoj sem šel do promotorja in ga vprašal, kdo je ta varnostnik ter mu naročil, naj ga zamenja,« je dejal pevec skupine Eagles of Death Metal. Promotor mu je odvrnil, da jih nekaj še pričakuje. Vendar pa se šesterica ni nikoli prikazala, ugotavlja Hughes.

»Iz spoštovanja do policistov, ki še vedno opravljajo preiskavo, ne bom dal dokončne izjave, a se zdi očitno, da so imeli razlog, zakaj niso prišli.«

Hughes obžaluje, da je ignoriral svoje pomisleke – član njihove ekipe, zadolžen za zvok, je namreč pred začetkom koncerta opazil dva človeka, katerih oprava je bila izrazito navzkriž z opravo povprečnega obiskovalca.