Svet

Ameriški glasbenik Iggy Pop gol poziral na uri študijskega risanja

STA
2. 3. 2016, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriški glasbenik Iggy Pop je gol poziral na uri študijskega risanja po modelu na newyorški Akademiji umetnosti. Risbe, ki jih je ustvarilo 21 umetnikov, bodo jeseni na ogled v Muzeju Brooklyn v New Yorku. Razstava, ki jo snuje britanski konceptualni umetnik Jeremy Deller, bo nosila naslov Iggy Pop - študijsko risanje po modelu.

Zajem zaslonske slike

Glasbenikovo telo so na uri študijskega risanja 21. februarja risali umetniki, stari od 19 do 80 let. "Risanje po živem modelu je 'poseben kraj', kjer je človeško telo podvrženo zelo ostremu opazovanju," je Deller dejal o projektu in dodal: "Kot trdna podlaga umetniške izobrazbe in umetnostne zgodovine pa je še vedno najboljši način za razumevanje človeškega telesa."

Za glasbenika se je Deller, kot je povedal, odločil zato, ker je Iggy Pop osrednja figura za razumevanje rock glasbe. "Izbira Iggyja Popa za risanje po živem modelu je logična. Njegovo telo je bistveno za razumevanje rock glasbe in mesta, ki ga ima ta znotraj ameriške kulture. Bilo je priča marsičemu in prav je, da je to dokumentirano," je še povedal.

Po razstavi v New Yorku bo šla razstava na turnejo.