Svet

Ni je bolezni na svetu, ki je Momir ne bi imel

R. T.
26. 2. 2016, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če bi imel toliko sreče pri loteriji, kot ima nesreče z boleznimi, bi bil najbogatejši človek na svetu, pravi vedno nasmejan Momir.

arhiv Svet24
Za Momirja Radovanovića je kirurški poseg postal nekaj povsem običajnega.

60-letni Momir Radovanović trdi, da so mu zdravniki operirali že vse, kar se operirati da. Za povrhu pa je v torek, ko se je iz bolnišnice vračal s previjanja rane, ki jo ima zaradi operacije tumorja na debelem črevesu, padel v jašek na cesti. 

Twitter
Momir Radovanović

"Če bi imel toliko srečo na loteriji, (kot ima nesreče z boleznimi op. p.) bi bil najbogatejši človek na svetu," pravi Momir iz Kuršumlije v Srbiji. Pred desetimi dnevi se je vrnil iz niške bolnišnice, kjer so mu operirali tumor na debelem črevesu, zdaj pa je padel še v cestni jašek. "V zdravstveni dom sem šel na previjanje rane in ko sem se v torek vračal nazaj domov, sem padel v pet metrov globok jašek," pravi Momir, ki se natančno spominja, kako se je to zgodilo. Ker jaška zaradi parkiranega avtomobila namreč ni mogel zaobiti, je stopil na njegov pokrov, ki se je nato obrnil. Na srečo se je z lahtmi zadržal izven jaška, vendar pa je kljub temu zaradi padca zelo poškodovan.

Dobra volja je najbolja

"Izgleda, da mi smrt ne more do živega, ker ni bolezni, ki je še ne bi imel. Operirali so mi žolč, dela mi samo 50 odstotkov pljuč, ko sem imel operacijo pankreasa, so se vsi že poslovili od mene, vendar sem preživel. In ravno, ko sem pomislil, da samo raka še nimam, je prišel še ta. Ko sem se ga znebil, pa sem padel v jašek," pravi Momir.

Skrivnost njegovega skoraj neverjetnega preživetja je, tako pravi, v dobri volji. Momir kljub vsemu še vedno rad zbija šale in se smeji.