Svet

VIDEO: V takšnih razmerah ugasnila štiri življenja

STA
15. 12. 2015, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V tajfunu Melor, ki je v ponedeljek z vetrovi do 185 kilometrov na uro prečkal Filipine, so umrli štirje ljudje, več kot milijon prebivalcev je ostalo brez električne energije. V vzhodnem delu države so še pred prihodom tajfuna evakuirali 720.000 ljudi.

Twitter
Tajfun je ob prečkanju osrednjih otokov nekoliko oslabel, a še vedno dosega do 170 kilometrov na uro.

Zadnji tajfun Koppu, ki je prizadel državo, je oktobra na severu zahteval 54 življenj, več deset tisoč ljudi pa je moralo zapustiti domove.

Trije ljudje so umrli v poplavah v provinci Severni Samar, ki se nahaja ob Tihem oceanu, so povedale lokalne oblasti. Četrto osebo so na tem območju ubile leteče razbitine.

V provinci Albay, ki jo tajfuni pogosto prizadenejo, so evakuirali 720.000 ljudi. Guverner province Joey Salceda je sporočil, da tajfun ni zahteval žrtev niti škode, niti ni povzročil poplav.

Ljudje so se tako lahko vrnili na svoje domove ob začetku božične devetdnevnice, ki jo Filipinci praznujejo z jutranjimi mašami in riževimi kolači. Božič v tej tihomorski državi sicer velja za enega največjih praznikov, saj je 80 odstotkov prebivalcev katoličanov.

Tajfun je ob prečkanju osrednjih otokov nekoliko oslabel, a še vedno dosega do 170 kilometrov na uro. Popoldne naj bi dosegel Južnokitajsko morje.