Svet

Sudanca v predoru potisnili z vlaka

A.Š.
3. 12. 2015, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mladi Sudanec, ki je med potjo skozi rokavski preliv doživel usodne poškodb glave, je bil morda umorjen.

Zgodba o 22-letnem Hushamu Alzubairju iz Sudana, ki je skušal priti do svoje družine v Birminghamu in tam začeti novo življenje, je bil najden na zadnjem vagonu vlaka, ko je ta prispel v Folkestone, reševalci pa so ugotovili, da je mrtev. Zgodba iz letošnjega julija je zdaj dobila nove razsežnosti – gre za umor med migranti.

V noči, ko je Alzubair umrl, je večje število migrantov vdrlo v varovano območje Tunela, 46 pa jih je polovila in pridržala policija. Pri mrtvem Alzubairju so našli fotografijo bratove kreditne kartice in tako kontaktirali njegovega brata v Birminghamu. Obdukcija nesrečnega Sudanca je pokazala, da je umrl zaradi zloma lobanje in hematoma, policija pa še vedno ni prepričana o vzroku smrti.

Policija meni, da je njihov najmlajši član, ki je želel v Angliji študirati strojništvo, padel med lovljenjem tovornega vlaka in staknil smrtno poškodbo glave, družina pa meni, da bi lahko bil tudi potisnjen s strani katerega drugega migranta.

»Moj brat je bil miren in odgovoren, imel je jasne cilje, njegove sanje so bile priti v Anglijo in tu študirati,« je povedal Hushamov brat Husam.