Svet

Na Zahodnem bregu po napadu na Izraelca prelita palestinska kri

STA
26. 10. 2015, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Palestinec je danes na Zahodnem bregu z nožem napadel Izraelca, nakar so ga vojaki ustrelili, je sporočila izraelska vojska. 19-letna žrtev je v resnem stanju v bolnišnici, medtem ko je napadalec umrl.

Šaul Golan/Facebook
Najnovejši val nasilja med Palestinci in izraelskimi varnostnimi silami je septembra izbruhnil na območju mošeje Al Aksa (fotografija je simbolična).

Napad se je zgodil severno od Hebrona na Zahodnem bregu, na območju, ki je bilo že večkrat v zadnjih tednih prizorišče napadov Palestincev. V nedeljo so v Hebronu ustrelili in ubili 17-letno Palestinko, ki naj bi poskušala zabosti izraelskega policista.

Spopadi so prerasli v niz napadov nad Izraelce, v katerih jih je od začetka meseca umrlo osem.

Najnovejši val nasilja med Palestinci in izraelskimi varnostnimi silami je septembra izbruhnil na območju mošeje Al Aksa, ko so muslimanski verniki protestirali zaradi vse večjega števila judovskih obiskovalcev.

Spopadi so prerasli v niz napadov nad Izraelce, v katerih jih je od začetka meseca umrlo osem. Umrlo je tudi 54 Palestincev, med katerimi so številni napadalci z noži, pa tudi žrtve spopadov z izraelskimi varnostnimi silami.