Svet

Grožnja arabske mafije

Urban Klančnik
12. 10. 2015, 07.02
Posodobljeno: 11. 7. 2019, 22.38
Deli članek:

Že pred desetletji je, po podatkih policije, berlinsko podzemlje v glavnem prevzela italijanska mafija. Pred nekaj leti pa naj bi po tajnih informacijah na to področje prišla dobro organizirana arabska mafija.

Wikipedija

Po tajnem poročilu, ki je prišlo v javnost, naj bi arabska mafija na veliko kupovala hiše in stanovanja po Berlinu, razlog pa naj bi bil ta, da želi iztrgati Berlin iz rok italijanske mafije. Tako eni kot drugi se ukvarjajo s preprodajo drog, izsiljevanjem, prostitucijo, umori in tako naprej. In kot kaže, v tej vojni vsaj za zdaj zmaguje arabska mafija. Do odkrite vojne sicer še ni prišlo, a naj bi se stvari precej zaostrovale.

Youtube

LOV NA MAFIJO

Seveda tudi policija ne stoji križem rok. Tom Schreiber iz stranke SPD iz Berlina je dejal, da bi morali mafijske klane, pa naj bodo nemški, italijanski ali arabski, udariti predvsem po njihovih financah. Po njegovem mnenju bi morali najprej odkriti, kje imajo denar, in jim ga preprosto zamrzniti ali celo odvzeti. Vendar bi za to morali imeti posebna pooblastila. Težava je, kot je izpostavil Schreiber, da policija sicer lahko »očisti« posamezno področje, a s tem lovijo le majhne ribe, ki jih mafijski šefi hitro nadomestijo. Podobno so se težav mimogrede lotili tudi v Italiji, kjer poskušajo mafijo ustaviti predvsem z zamrzovanjem in odvzemom finančnih sredstev.

Facebook

ARABSKA MAFIJA

V tajnem poročilu berlinske policije so zapisali, da od leta 2011 zaznavajo vse več kriminalnih dejanj, ki jih izvršijo osebe, povezane z arabsko mafijo. In prav zaradi tega Schreiber poudarja, da arabska mafija poskuša prevzeti berlinsko podzemlje.

Preberite več v današnji izdaji časnika SVET24!