Svet

VIDEO: Albanski huligani kamenjali avtobus s srbskimi reprezentanti; bo sploh tekma?!

G.G.
8. 10. 2015, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prvi incident pred današnjo tekmo velikega tveganja med Albanijo in Srbijo se je zgodil že včeraj zvečer. Po prihodu srbskih nogometašev v Tirano so albanski huligani kamenjali njihov avtobus.

Twitter
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je medtem sporočil, da se ne bo udeležil tekme v Elbasanu, srbskim reprezentantom pa je sporočil, naj se borijo za grb in zastavo države.

Srbski reprezentanti so z letalom pristali na letališču v Tirani, nato pa so jih v spremstvu policije z avtobusom odpeljali do hotela. Čeprav je bil promet praktično ustavljen in na cesti polno policistov, je skupini albanskih huliganov uspelo avtobus zasuti s kamenjem. Steklo je sicer razpokalo, a vzdržalo.

 »Igralci so šokirani, na srečo ni nihče poškodovan,« je dejal podpredsednik srbske nogometne zveze Savo Milošević, mož, ki se ga Slovenci spomnimo po dveh golih na infarktni tekmi med Slovenijo in Srbijo (3:3) leta 2000 na evropskem prvenstvu.

Srbski nogometaši so odpovedali današnji trening pred tekmo. Iz Tirane se bodo proti Elbasanu z avtobusom odpeljali nekaj ur pred tekmo. Če pa ne bo poskrbljeno za varnost, dopuščajo Srbi tudi možnost neigranja.

Facebook

V Elbasanu vladajo izredne razmere. Že od 8. ure je omejen promet v središču mesta, od poldneva pa v bližini stadiona ne bo niti enega odprtega lokala.

Spomnimo. Oktobra lani je bila zaradi drona z zastavo »Velike Albanije« prekinjena tekma kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo v Franciji med Srbijo in Albanijo v Beogradu. Po tekmi so se zaradi incidenta močno zaostrili odnosi med državama, ki so jo v roku enega leta za silo skrpali.