Svet

Sršeni napadli motoriste

Ž.K.
16. 9. 2015, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko jih je nenadoma napadel roj sršenov, so se udeleženci motoristične tekme znašli celo v smrtni nevarnosti. Več jih je potrebovalo zdravniško pomoč.

HGSS

wikipedia

Na mednarodni motoristični tekmi Extreme Enduro Lika 2015, ki je potekala v nedeljo, se je pripetil nenavaden incident. Več deset tekmovalcev je utrpelo pike sršenov. Za hrvaški Jutarnji list je dogajanje opisal eden od organizatorjev: »Bilo je grozljivo. Očitno je eden od tekmovalcev povozil gnezdo sršenov, zaradi česar so popolnoma podivjali. Napadli so tekmovalce, lezli so jim pod zaščitno obleko, v čelade in jih pikali v ramena in vrat. Grozno.«

Pri reševanju so pomagali pripadniki gorske reševalne službe. Njihov predstavnik Ivica Galac je povedal, da pri večini tekmovalcev ni bilo težav in so lahko dirko nadaljevali, nekaj deset tekmovalcev pa je imelo alergijsko reakcijo in ogroženo je bilo celo njihovo življenje. Enega izmed tekmovalcev so sršeni popikali do te mere, da se ni bil več sposoben premikati. Dobil je alergijsko reakcijo, izpuščaje in vročino, postalo mu je slabo. Življenje mu je rešil le hiter odziv zdravnikov.