Svet

Pred obalo Libije utonilo najmanj 30 migrantov

STA
4. 9. 2015, 14.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V nesreči napihljivega čolna z migranti je po podatkih Mednarodne organizacije za migracije (IOM) utonilo najmanj 30 migrantov. Čoln je potonil kmalu po izplutju z libijske obale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Arhiv

Italijanska obalna straža je rešila 91 ponesrečencev, ki so sporočili, da je bilo na čolnu med 120 in 140 ljudi. Ko se je začel čoln potapljati, je v morje padlo nekaj potnikov.

IOM poroča, da je od začetka leta v Italijo prispelo 118.500 migrantov.

Predstavnik IOM Flavio Di Giacomo je za AFP povedal, da se čolni, napihnjeni tik pred odhodom, zelo hitro potopijo. Dodal je, da so se panični migranti zaradi potapljanja plovila nagnetli na eno stran čolna, zaradi česar jih je veliko padlo v morje. Nekaj jih je utonilo, nekaterim pa se je uspelo rešiti.

Reševalci so do zdaj odkrili samo eno truplo.

Med preživelimi so večinoma migranti iz Somalije, Sudana in Nigerije. Obalna straža jih je odpeljala v sprejemni center na italijanskem otoku Lampedusa.

Med drugo reševalno akcijo italijanske obalne straže so med 105 migranti na napihljivem čolnu rešili tudi Nigerijko v visoki nosečnosti, ki je nato rodila na krovu reševalne ladje.