Svet

Je britanskega prestolonaslednika rodila nadomestna mati?

nn
5. 5. 2015, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ugledni ruski časopis je razkril, da ima dokaze o tem, da vojvodinja Kate v resnici ni sama rodila deklice, toda njegova namigovanja se še precej bolj zapletajo. Gre za dejansko prikrivanje dejstev ali je na delu pač propaganda? Verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Časopis Komsomolskaya Pravda, ki je mimogrede izjemno naklonjen Putinu, je včeraj objavil zgodbo, ki bo prav gotovo še dolgo živela v glavah ljubiteljev teorij zarot. Toda morda nekaj vendarle je na vsem skupaj, saj tudi mnogi tuji novinarji menijo, da ko so otroka predstavili javnosti, nekaj ni bilo v redu.

Ruski novinar Pravde se je namreč najprej dotaknil dejstva, da je bila Kate po porodu videti sveža, kar bi bilo za žensko, ki je ravnokar rodila, nemogoče. Zato je zapisal, da je Kate rodila prej, a so na dvoru dogodek zamolčali. Na spletu so mnogi zapisali, da bi bilo to mogoče samo, če je prišlo pri nosečnosti do zapletov. Mnogi tudi menijo, da bi bilo za dojenčico nevarno, če bi jo dejansko predstavili javnosti takoj po porodu.

Tudi neka Rusinja je zapisala, da bi bilo nemogoče, da bi bila Williamova žena videti tako sveže takoj po porodu. »Prav gotovo je rodila vsaj nekaj dni prej,« je zapisala neimenovana Rusinja. Neki drugi spletni uporabnik je zapisal, da je otrok, ki sta ga pokazala William in Kate, videti vsaj sedem do deset dni star. »Tudi če so med porodom Kate pomagali najboljši zdravniki na svetu, pet ur po porodu ne bi mogla stati in oditi sama domov,« je še dodal moški.

Kmalu zatem so pri Pravdi šli še korak dlje. Zapisali so, da je v resnici otroka rodila nadomestna mati, Kate pa je ves ta čas nosila lažni trebuh. Še neki drugi uporabnik medmrežja je v komentarjih zapisal, da v Katinih očeh ni videl materinske ljubezni. »Kate je samo igralka iz teatra Buckinghamske palače. Nikoli ni rodila,« je zapisal moški.

Britanski dvor je praktično od nekdaj povezan s teorijami zarote, še posebej od smrti princese Diane. In čeprav se te zadnje teorije zarote zdijo malce nesmiselne, pa gotovo ne bodo kar tako potihnile in kmalu lahko pričakujemo nove. Treba je tudi poudariti, da sta Velika Britanija in Rusija tako rekoč v hladni vojni zaradi ukrajinske krize, umora Litvinenka in tako naprej. Stvari so šle celo tako daleč, da je ruska mornarica z vojaškimi vajami pred časom celo malce izzivala britansko, in morda gre za nove provokacije z ruske strani.

Prav zanimivo bo brati, kaj si bodo eni in drugi izmislili v prihodnosti. Po drugi strani pa nikoli ne veš, kaj se v resnici plete v glavah britanske aristokracije.