Svet

Starši kličejo na pomoč: "Islamisti so našemu sinu oprali možgane!"

Črt Kaker
12. 4. 2015, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Starša Muhedina Gegića (40), ki prosi Srbijo, naj ga evakuira iz Jemna, sta povedala, da so islamisti njunemu sinu oprali možgane, zaradi česar je zapustil družino.

Internet

Muhedin je pred leti, po pripovedovanju očeta Jusufa, nenadoma zapustil ženo in tri otroke in se odpravil v Jemen. Tam si je ustvaril novo družino z Jemenko, s katero imata štiri otroke. Pred meseci, ko je v Jemnu izbruhnila krvava državljanska vojna, se je Muhedin obrnil na srbsko veleposlaništvo v Dubaju s prošnjo, da njega in njegovo družino evakuirajo. Trenutno je v mestu Taiz, ki ga vsakodnevno bombardirajo letala sosednje Savdske Arabije.


Jusuf, ki je zaradi usode svojega sina izredno zaskrbljen, je dejal, da se je njegov sin čez noč spremenil, ko je v Nemčiji, kjer je živel, zapadel v družbo skrajnih islamistov. »Prepričan sem, da so mu ti ljudje oprali možgane, zaradi česar je zapustil ženo in tri otroke in se odpravil v Jemen. Do leta 2003 je namreč živel povsem normalno družinsko življenje. Ti vahabiti so nam dobesedno ukradli sina,« je dejal Jusuf.

Muhedinova starša sta sicer še dejala, da se jima je sin na začetku še javljal, nato pa je izginil. Šele pozneje sta izvedela, da se je poročil in dobil štiri otroke. »Prosim vse, da pomagajo mojemu sinu, da zapusti to prekleto državo. Kar zadevo njegovo novo ženo in njune štiri otroke, mi je za njih vseeno. Za njih v naši družini ni prostora. Za svojo svakinjo priznavam samo njegovo nekdanjo ženo Hadijo, ki še vedno živi z nami in ki je vzgojila tri prečudovite otroke, ki so danes stari 23, 21 in 12 let,« je dejala mama Rahima.