Svet

Član AC/DC snoval umor dveh ljudi

J.P.
6. 11. 2014, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Barka avstralskih rokerjev AC/DC je zašla v razburkane vode. Potem ko se je moral zaradi demence posloviti kitarist Malcolm Young, je sedaj pojasnjena skrivnostna odsotnost bobnarja Phila Rudda.

Arhiv Svet24
Rudd je bil ponovno na sodišču ta teden, potem ko se je zapletel v ulični pretep z osebo, povezano z njegovim primerom.

Avstralska zasedba se očitno sooča s hudimi kadrovskimi težavami.

Enainštestdesetletnega Malcolma Younga naj bi lani zadela kap, zaradi česar ni sodeloval pri snemanju novega studijskega albuma AC/DC »Rock or Bust«, ki naj bi izšel 2. decembra. To bo prvi album brez Malcolma. K sreči ga je lahko zamenjal njegov nečak Stevie Young, ki se je rokerjem prvič pridružil leta 1988. Takrat je na turneji nadomestil Malcolma, ki se je umaknil zaradi odvisnosti od alkohola. Pred nekaj meseci pa je moral Malcolm zaradi demence skupino dokončno zapustiti.

Arhiv Svet24

Zdaj pa je na tapeti še bobnar Phil Rudd. Šestdesetletnega Rudda novozelandska policija obtožuje, da je naročil umor. Prav tako ga bremenijo zlorabe drog in groženj s smrtjo. Kot se izkaže, naj bi Rudd poskusil najeti morilca za umor dveh moških, katerih identiteta ni znana. Skrivnost ostaja tudi identiteta atentatorja. Sodeč po dognanjih novozelandske policije naj bi Rudd poskušal najeti morilca med 25. in 26. septembrom letos. Rudd je že položil varščino, na sodišču pa se bo moral zglasiti čez tri tedne. Dogajanja ni komentiral. Michael Browning, nekdanji menedžer skupine AC/DC, je šokiran. 

Rudd naj bi poskusil najeti morilca za umor dveh moških, katerih identiteta ni znana. 

Morda je to razlog, zakaj Rudd ni bil prisoten pri nastajanju dveh novih videospotov ter pri promocijskem fotografiranju prejšnji mesec. Brian Johnson, pevec skupine, je takrat njegovo odsotnost pripisal družinskim obveznostim, kar je botrovalo takojšnjim špekulacijam, če je Rudd sploh še član skupine. To je prvič zapustil leta 1983, a se vrnil deset let pozneje.