Svet

Žalostni propad dinastije Schumacher

S.D.
17. 10. 2014, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bolezen, ločitvena vojna, prepir – vse to so zadeve, ki so nekoč tako uspešno nemško družino Schumacher pripeljale na rob propada. Edino svetlo upanje za družino sta Mick in David Schumacher, sinova voznikov formule 1 Michaela in Ralfa. Četudi sta petnajstletni Mick in trinajstletni David videti čisto takšna kot njuni vrstniki, sta vseeno posebna, saj na njunih plečih sloni usoda družine Schumacher.

Reuters

Medtem ko je Mickov oče po hudi nesreči na smučeh konec leta 2013 več mesec ostal v komi in se šele zdaj po pripovedovanju svojega sina le počasi in s težavo prebuja nazaj v življenje, se je Davidov oče znašel v zoprni ločitveni vojni z ženo Coro.

Po trinajstih letih je njunega zakona, ki je temeljil predvsem na lažeh in prevarah, zdaj konec, zakonca pa se prepirata za milijone in skrbništvo nad sinom Davidom. Oba fanta pa sta trdno odločena, da bosta nadaljevala tradicijo svojih očetov in že dosegata lepe uspehe na stezah za karting. Tekmujeta pod dekliškima priimkoma svojih mater – Betsch in Brinkmann.

Ju je pa ljubezen do dirkalnih avtomobilov zelo povezala, zaradi česar vsi nekako upajo, da bosta morda bolje shajala skupaj kot njuni starši. Nobena skrivnost ni, da se njuni mami Corinna in Cora ne prenašata ter da sta bila njuna očeta v življenju večkrat huda nasprotnika in bolj tekmeca kot pa brata. Največje upanje pa na svoja vnuka polaga tudi oče Ralfa in Michaela Rolf Schumacher, ki že vrsto let le nemočno opazuje, kako se družini njegovih sinov med seboj odtujujeta.

70-letni gospod zato zelo trpi, vendar se je trenutno osredotočil predvsem na Michaelovo ozdravitev. Da bi bil sinu čim bliže, si je dal na njegovem posestvu v Švici zgraditi hišo. In zelo vesel je, ker tudi Ralf velikokrat obišče brata.