Svet

V letalski nesreči umrl predsedniški kandidat

STA/ mv
13. 8. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V brazilskem mestu Santos je danes strmoglavilo manjše zasebno letalo, pri čemer je umrlo več ljudi. Po poročanju brazilskih medijev je med žrtvami tudi predsedniški kandidat Eduardo Campos. Letalo cessna 560XL je strmoglavilo na telovadnico in stanovanjske zgradbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na letalu sta bila tudi Eduardo Campos in njegova kandidatka za podpredsednico Marina Silva. Socialist Campos naj bi se na oktobrskih volitvah pomeril s predsednico Dilmo Rousseff, ankete pa so ga trenutno uvrščale na tretje mesto.

Policija v zvezni državi Sao Paulo je sicer sporočila, da je nesreča terjala več smrtnih žrtev, vendar točno število še ni znano, ker ogenj ovira dostop do območja. Po podatkih gasilcev v Santosu je bilo poškodovanih najmanj deset ljudi.

Policija je sprva sporočila, da je šlo za nesrečo helikopterja, vendar so brazilske zračne sile nato sporočile, da je šlo dejansko za zasebno letalo vrste cessna 560XL.

Letalo je vzletelo z letališča Santos Dumont v Rio de Janeiru in je bilo namenjeno na letališče Guaruja na obrobju Sao Paula. Po navedbah pristojnih oblasti je letalo med pripravami na pristanek zašlo v slabo vreme, nakar je kontrola zračnega prometa z njim izgubila stik.

Nad sosesko, kjer je strmoglavilo letalo, se vije črn dim, več zgradb pa je v ognju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.