Svet

Tijana žrtev serijskega morilca?

M.R.
13. 8. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Psihološki profil 34-letnega morilca Tijane Jurić razkriva, da bi lahko šlo za serijskega posiljevalca in morilca.

Facebook
Policisti bodo zdaj preverili vse primere nerazrešenih spolnih napadov in umorov, ki so se zgodili v Srbiji zadnjih nekaj let.
Po umoru 15-letne Tijane Jurić iz Subotice se policisti ukvarjajo z njenim rabljem, 34-letnim Draganom Đurićem, mesarjem iz Beograda, ki je zločin tudi priznal. Na podlagi njegovega psihološkega profila policisti sumijo, da bi lahko podobna grozodejstva zakrivil že v preteklosti, poroča srbski Telegraf.
Preiskovalci to domnevajo predvsem zaradi njegovih hladnokrvnih izjav in natančnega opisa dogajanja usodne noči. Možakar je natančno opisal, kje je zakopal Tijanino truplo, bil je prisoten tudi, ko so ga odkopali, ob tem pa ni pokazal trholice čustev, kaj šele da bi se za zločin pokesal.
»Tisti večer sem v lokalnem baru spil liter vinjaka in nekaj žganja. Odpravil sem se proti tržnici, saj sem mislil, da tam igra glasba. Med potjo sem z avtom zbil dekle. V tistem trenutku je začela kričati in klicati na pomoč policijo, takrat pa sem ji zaprl usta, dvakrat močno udaril, da utihne, jo strpal v avto in odpeljal,« je hladen »kot špricer« preiskovalcem priznal Đurić, ki mu za umor grozi do 40 let zapora.
Po odkritju, da je Tijano umoril 34-letni Đurić, se je javila mati srbske šestnajstletnice Milice, umorjene leta 2010. Kot pravi, dokazov nima, a ji materinski čut govori, da je njeno hčerko umoril prav Đurić. Policisti bodo zdaj pod drobnogled vzeli vse primere nerazrešenih spolnih napadov in umorov, ki so se zgodili v Srbiji v zadnjih nekaj letih. In če se bo izkazalo, da je Đurić napadel, posilil ali umoril še katero drugo dekle, bo to prvi serijski morilec v Srbiji po razpadu Jugoslavije.